Friday, July 13, 2012

Topuk Sesleri



Yazın tam ortasında olmamıza rağmen şimdiden sonbahar-kış koleksiyonları görücüye çıkmaya başladı. Paris’’te gerçekleştirilen 2012 Haute Couture defilelerine ait görsellerde bir ayakkabı tutkunu olarak ilk incelediğim parçalar tabii ki ayakkabılar… Ve güzel olanlarla birlikte korkunç diye nitelendirebileceğim tasarımlar da görmedim değil açıkçası.








Alexander Vauthier’in saraydan çıkma bu tasarımı beni gerçekten büyüledi diyebilirim. Altın rengindeki dantel görünüm şeffaf fon üzerinde asalete imzasını atmış durumda. Kırmızı taban konusuna değinmiyorum ama etik olmadığını da söylemeden geçemeyeceğim. Ki yakın zamanda Chrstian Louboutin’in Yves Saint Laurent’e karşı kaybettiği davanın da adil sonuçlanmadığını düşünürken…








Jean Paul Gaultier’in uzun püsküllü elbisesi ile kullandığı farklı topuk yapısına sahip dizüstü kafes çizmeler renk konusunda sempatimi kazanırken model olarak çok da çekici gelmiyor. Ama bize sezonla ilgili ufak da bir tüyo veriyor. Dizüstü çizmeler ince-uzun bacaklı kadınlar tarafından bu sezon da giyilmeyi bekliyor .








Tasarımlar arasında sanırım en çok ilgimi çeken Iris Van Herpen’in dikenli modeli . Önden bakıldığında bana Barbie ayakkabılarını anımsatırken yan döndüğünde Ken’e tırnaklarını çıkartmış Barbie’yi hatırlatıyor. Rengine bayıldığım bu ayakkabı vahşi olduğu kadar sevimli…








Geçen kış sezonunda severek kullanmaya başladığımız  burun kısmı metal yada metal görünümlü ayakkabılar Chanel’in 2012-2013 kış koleksiyonunda da karşımıza çıkıyor.  Chanel’in tasarımında biraz kaba şekilde uygulanmış bu trendi geçen sezon Mango’dan aldığımız benzer model ile yakalamak mümkün. Aynı zamanda bu model kesimi itibariyle yine son 2 sezondur Zara, Mango, Stradivarius ve Koton’da karşımıza çıkan kesik modeli hatırlatıyor.








Chanel’in bir diğer modeli de eskitilmiş görünümlü hafif  Mary Jane esintisi taşıyan renkli ayakkabıları… Şık görüntüsünün arkasında ciddi bir rahatlık gizliyor gibi..








Georges Chakra’nın bu tasarımı da en beğendiklerim arasında. Ayakkabıda saten genel anlamda sevdiğim bir materyaldir. Kullanımı her ne kadar zor olsa da… Ancak mercan renk ve dorenin muhteşem uyumu bu model ile aklımı çalmaya yetti. Platformlar ciddi derecede yüksek olsa da özel günlerde kullanmak üzere en şık seçenek olabilir.








Rodarte’nin metal ve pleksi topuklu bootie’leri  de  bence bu sezona damgasını vuracak tasarımlardan.  En beğendiklerim diyebilirim.










Chanel dışında metal burunları ile gözüme çarpan bir diğer marka da Dries Van Noten… Bana göre Chanel’den daha sevimli gözüküyorlar.









Yves Saint Laurent her zaman ki gibi giyilebilinir modellerle karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda kırmızı taban davası dolayısıyla markaya karşı oluşan antipatime rağmen bu sezon tasarımlarında yakaladıkları başarıyı gözardı etmem mümkün değil.
Yaz indirimlerinin başladığı şu günlerde kendimizi tutamayıp sürekli alışveriş yapsak da şimdiden kışlık ayakkabılara dolaplarda yer açma vaktidir.
Herkese şimdiden keyifli bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle..
Bol alışverişli günler;)

No comments:

Post a Comment