Sunday, July 15, 2012

Yaz Ayı Düğün Ayı








Yaz ayları bir nevi düğün, nişan, mezuniyet ve bu gibi törenlerin sıklıkla yaşandığı aylardır. Bu da demektir ki birden çok gece kıyafetine ihtiyacımız olacak.

Gece kıyafeti seçimi çok zor ve özen isteyen bir iştir. Her kıyafet üstümüzde güzel durmaz veya dursa bile tadilat gerektirir ve sinirimizi bozar. Pişti olmamak, davetlilerin daha önce görmediği bir elbise bulmak, ona uygun makyaj, çanta ve saç bulmak ve bütün bu detaylar sonunda kendimizi mutlu hissetmek…

Bu bir düğünse, düğünün yapılacağı mekana göre elbıseye karar vermek yerinde olacaktır. Bir kır düğününde sivri topuklu ayakkabılar bizi zorlar, rüzgarlı bir mevsimdeki havuz başı düğünleri uçuş uçuş elbisemizi kafamıza geçirebilir veya bir bahçe, kır düğününde giydiğimiz ağır abiye kıyafetimizle ”assolist” damgası yiyebiliriz. Bu tip durumlarla karşılaşmamak adına iyi düşünmek gerek.

Elbisenin modelini genellikle kafamızda şekillenmiş olur, ararız tararız. Bazen elimizde bir dergi sayfasıyla çıkarız yollara. Ama esas önemlı olan vücudumuzu tanımak ve ona neyin yakışacağını bilmek. Geniş kalçalılar deniz kızı modellerinden uzak durmakta fayda var. Bele kadar dar ve belden sonra bollaşan, şifon, ipek gibi uçuş uçuş olan kumaşları tercih etmeliler. Bu kalçalara olan aşırı dikkati savar. Göbekleriyle ilgili şikayetleri olanlar ve tabii hamileler, robadan elbiseleri tercih etmeliler. Dikkati omuz ve göğüs bölgesine çekerken göbeği gizler. Bunun dışında sırtına güvenenler sırtlarını, bacaklarına güvenenler ise bacaklarını ön plana çıkarmalılar. Ama esas önemli olan aşırı dekolteden kaçınıp, tek bir bölgede yoğunlaşmak.

Elbisenın modeli kadar rengi de bir o kadar önemli. Esmerler bu konuda daha şanslı. Canlı renkler tam onlara göre. Sarı, fuşya, neon renkler bronz tene çok yakışıyor. Kumrallar ise pudra tonları, şeftali ve tarçın rengini kullanabilirler. Beyaz tenlilere Bebek pembesi ve gül kurusu da benim en çok yakıştırdığım renklerden.

Şunu da hic unutmamak gerekiyor ki her ne giyersek giyelım önemli olan o anın tadını çıkarmak.


No comments:

Post a Comment